Κατηγορίες

Κατασκευαστές

Ενημερωτικό δελτίο

ΤΙΜΕΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΤΖΑΚΙ ΛΕΒΗΤΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ T40 (28380 ΘΕΡΜΙΔΕΣ) 33 ΚW, PRITY

ΤΙΜΕΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΤΖΑΚΙ ΛΕΒΗΤΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ T40 (28380 ΘΕΡΜΙΔΕΣ) 33 ΚW, PRITYΤΙΜΕΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΤΖΑΚΙ ΛΕΒΗΤΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ T40 (28380 ΘΕΡΜΙΔΕΣ) 33 ΚW, PRITY
Μετακινήστε το ποντίκι σας πάνω από την εικόνα ή κάντε κλικ για μεγέθυνση

Το ενεργειακο τζακι Τ50  εχει αποδοση 60-80 %. Ειναι εντοιχιζομενο
με εμφανως ανοιγομενη πορτα. Το τζαμι του ειναι κεραμικο
πυραντοχο.


Λεπτομέρειες

Έκπτωση .
975,00 € .

1000100113

16 Άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία:

Ενεργειακο τζακι  με υδροθαλαμο Τ50

Το ενεργειακο τζακι Τ50  εχει αποδοση 60-80 %. Ειναι εντοιχιζομενο
με εμφανως ανοιγομενη πορτα. Το τζαμι του ειναι κεραμικο
πυραντοχο. Ειναι πιστοποιημενο με προτυπα BDS EN 13240;2006R,
BDS EN 12815:2006., BCS EN 13229;2006. Διαθετει υδροθαλαμο
θερμανσης νερου για συνδεση σε καλοριφερ αποδοσης 28 kw.
Συνοκιλη αποδοση 33 kw

Product Description
Fireplace with water heating boiler 28 kw. Total efficiency 33kw


 

Κατασκευαστής: PRITY
Διαστάσεις (mm): 66Π 57Β 88Υ
Βάρος (gr): 161
Ισχύς: 33KW
Ζεσταίνει χώρο: 150 m2
Θερμίδες: 28380


Ενεργειακο τζακι με μποιλερ T50
Prity
Dimensions a x b x h:
66/57/88 cm
Power:
max WH+radiation=total
28+5=33 kW
Weight: 161 kg.


1kw=860kcal (θερμιδες)


ΚΑΤΟΙΚΙΑ 100 Τ.Μ
Α) Για τα κλιματικά δεδομένα
της Αττικής:
Με  ενεργειακη θερμομόνωση
6,6 kW
Χωρίς θερμομόνωση  16,9 kW

Β) Για τα κλιματικά δεδομένα
της Θεσσαλονίκης:
Με  ενεργειακη θερμομόνωση  
7,8 kW
Χωρίς θερμομόνωση  22,8 kW


 

Οδηγίες συντήρηση εγκατάσταση ξυλόσομπας

Πέρα από μία σωστή συντήρηση οι ξυλόσομπές μας απαιτούν μία εγκατάσταση σύμφωνη με την ισχύουσα νομοθεσία. Είναι πολύ σημαντικό για τον καταναλωτή να ξέρει πώς να χρησιμοποιεί σωστά την ξυλόσομπά του σύμφωνα με τις υποδείξεις που προσφέρουμε. Γι' αυτόν τον λόγο πριν να εγκαταστήσετε το προϊόν μας θα πρέπει να διαβάσετε ενδελεχώς αυτό το εγχειρίδιο και να ακολουθήσετε τις οδηγίες χρήσης μας και συντήρησης
Λειτουργία
Για τον υπολογισμό του απαιτούμενου καύσιμου πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι για την θέρμανση ενός κυβικού μέτρου, χρειάζονται 25 με 180 Watts ανάλογα με την θέση, την μόνωση, την εξωτερική θερμοκρασία και τον άνεμο. Για τη διαδικασία ανάμματος της σόμπας συνιστάται να χρησιμοποιούνται χαρτιά, ταμπλέτες για άναμμα και μικρά ξύλα. Σε αυτή τη διαδικασία ανάμματος οι δίοδοι αέρα της σόμπας πρέπει να είναι απόλυτα ανοιχτές. Εάν θεωρηθεί αναγκαίο, μπορείτε επίσης για να βοηθηθείτε, στην αρχή, να ανοίξετε το συρτάρι με τις στάχτες. - Αφού η φωτιά έχει αποκτήσει δύναμη, κλείστε τελείως το συρτάρι για τις στάχτες (εάν το ανοίξατε προηγουμένως) και ρυθμίστε την ένταση της φωτιάς κλείνοντας σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό τις εισόδους αέρα.
-Για να πετύχετε μία αργή καύση πρέπει να ρυθμίσετε την ένταση της φωτιάς με τις εισόδους αέρα. Αυτές πρέπει να είναι πάντα ανοιχτές έτσι ώστε να επιτρέπεται η παροχή αέρα καύσης. Το κάτω συρτάρι χρησιμεύει στην απομάκρυνση των σταχτών. Αδειάστε το συχνά χωρίς να περιμένετε να γεμίσει υπερβολικά για να αποφύγετε να χαλάσει η σχάρα, προσέξτε με την στάχτη που μπορεί να καίει ακόμα και 24 ώρες μετά. Μην ανοίξετε την πόρτα της συσκευής με απότομο τρόπο με σκοπό να αποφύγετε την έξοδο του καπνού. Μην ανοίξετε ποτέ την πόρτα της σόμπας χωρίς να ανοίξετε προηγουμένως την δίοδο αέρα. Ανοίξτε την πόρτα μόνο για να ανανεώσετε με τα κατάλληλα καύσιμα.  Το τζάμι, τα εξαρτήματα από μπρούντζο και η συσκευή γενικά μπορούν να αναπτύξουν πολύ υψηλές θερμοκρασίες με κίνδυνο να προκαλέσουν εγκαύματα. Φυλάξτε μακριά τα παιδιά για να αποφύγετε εγκαύματα κατά τη χρήση.
Απορρόφηση
Η απορρόφηση είναι αποτέλεσμα της διαφοράς μεταξύ της ατμοσφαιρικής πίεσης και της πίεσης στην βάση της εστίας. Μεγαλύτερη απορρόφηση επιτρέπει την χρήση περισσότερου καυσίμου και ανοικτής εστίας. Χαμηλή απορρόφηση έχει αποτέλεσμα την επιστροφή καπνού στην εστία και μπορεί να αντιμετωπισθεί με γρήγορο φλόγισμα και καύση ξηρών μικρών ξύλων (δαδί) και χαρτιών. Μετά το άναμμα και την θέρμανση της καμινάδας η απορρόφηση θα αυξηθεί.
Κύριες αιτίες χαμηλής απορρόφησης:
-Επίστρωση καπνιάς μέσα στην καπνοδόχο με αποτέλεσμα μείωσης της διαμέτρου της
-Ραγισμένη καπνοδόχος , χαλαρές ενώσεις στις σωλήνες
-Χρήση μιας καπνοδόχου για πολλές εστίες στο ίδιο επίπεδο
-Επιστροφή καπνού μπορεί επίσης να παρατηρηθεί όταν ο καιρός γίνει ξαφνικά πιο ζεστός. Τα ζεστά αέρια δεν μπορούν τότε να διοχετευθούν στην ατμόσφαιρα με την ίδια ευκολία.
-Όταν η οροφή δεν είναι αεροστεγής η όταν ανοίξουμε παράθυρο στον επάνω όροφο υπάρχει περίπτωση δημιουργίας αντίστροφης ροής αέρα
-Όταν η κατάληξη της καπνοδόχου δεν είναι κατάλληλα τοποθετημένη η όταν λόγω άνεμου δημιουργούνται συνθήκες υπερπίεσης στην καπνοδόχο.
Τεχνικά χαρακτηριστικά
Τα τζάμια εστίας είναι Γερμανικά κεραμικά ROCER ενώ τα τζάμια φούρνου και τα μπρούτζινα εξαρτήματα είναι Ελληνικά. Όλα τα μοντέλα μας υπόκεινται σε ενδελεχή ποιοτικό έλεγχο πριν διοχετευθούν στην αγορά.
Η επίτευξη της επιθυμητής απόδοσης εξαρτάται πάντα από τα καύσιμα την απόδοση και υγρασία τους, το κατάλληλο φλόγισμα και τροφοδότηση ξύλου, την ρύθμιση της ροής αέρα και της απορρόφησης. Όλα τα μοντέλα είναι κατασκευασμένα από αρίστης ποιότητας μαντέμι 4-8 χιλιοστών.
Είναι πιστοποιημένες και εισάγονται έτοιμες προς χρήση.
Εγκατάσταση
-Κατά την εγκατάσταση του προϊόντος πρέπει να πληρούνται όλοι οι τοπικοί κανονισμοί, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αναφέρονται σε εθνικούς και ευρωπαϊκούς κανόνες.
-Η εγκατάσταση πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κατακόρυφη, αποφεύγοντας την χρήση γωνιών και παρακάμψεων. Σε περίπτωση που η εγκατάσταση συνδεθεί με έναν αγωγό καπνοδόχου οικοδομής, συνιστάται οι σωλήνες να φτάνουν έως την εξωτερική έξοδο. Σε περίπτωση που η εγκατάσταση πραγματοποιηθεί μόνο με σωλήνες θα πρέπει να έχει 3 ευθύγραμμα μέτρα τουλάχιστον.
-Προσοχή: η εγκατάσταση αυτής της ξυλόσομπας θα πρέπει να πραγματοποιηθεί από ειδικευμένο προσωπικό. Μην φράζετε τα ανοίγματα εξαερισμού.
-Προσοχή: αυτή η σόμπα πρέπει να εγκατασταθεί σε ένα χώρο με καλό εξαερισμό. Συνιστούμε να υπάρχει τουλάχιστον ένα παράθυρο που να μπορεί να ανοιχτεί, στο δωμάτιο στο οποίο θα εγκατασταθεί η σόμπα.
-Μην τοποθετήσετε την σόμπα κοντά σε εύφλεκτους τοίχους. Η σόμπα πρέπει να εγκατασταθεί σε έδαφος μη εύφλεκτο, διαφορετικά θα πρέπει να τοποθετηθεί μία πλάκα κάτω από την σόμπα, η οποία θα πρέπει να καλύπτει την επιφάνεια της σόμπας και να προεξέχει 15 εκ. στα πλάγια και 30 εκ. στο μπροστινό μέρος.
-Ενώ η σόμπα λειτουργεί απομακρύνετε από αυτήν οποιοδήποτε υλικό που μπορεί να αλλοιωθεί λόγω ζέστης: έπιπλα, κουρτίνες, χαρτί, ρούχα, κλπ. .
-Είναι αναγκαίο να έχετε προβλέψει την προσβασιμότητα για τον καθαρισμό της συσκευής, του μπουριού και της καπνοδόχου. Εάν σκέφτεστε να εγκαταστήσετε την
σόμπα σας κοντά σε έναν μη εύφλεκτο τοίχο, σας συνιστούμε να αφήσετε μία ελάχιστη απόσταση για να διευκολύνετε τις λειτουργίες καθαριότητας.
-Η συσκευή πρέπει να εγκαθίσταται σε πατώματα που να έχουν την κατάλληλη φέρουσα ικανότητα. Εάν η υφιστάμενη κατασκευή δεν πληροί την προαναφερθείσα προϋπόθεση, θα πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα (για παράδειγμα μία πλάκα κατανομής βάρους) για να επιτευχθεί αυτό. Συντήρηση
-Συνιστάται να καθαρίζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα το τζάμι για να αποφύγετε να μαυρίσει από τα υπολείμματα της καπνιάς. Στο εμπόριο υπάρχουν ειδικά καθαριστικά για αυτό. Μη χρησιμοποιείτε ποτέ νερό. Μην προσπαθήσετε να καθαρίσετε ποτέ τη σόμπα ενώ λειτουργεί.
- Επίσης είναι σημαντικό να καθαρίζετε συχνά τους συνδέσμους καπνών της συσκευής και να βεβαιώνετε την απουσία φραγής πριν να ξανανάψετε τη συσκευή μετά από μία εκτεταμένη περίοδο μη χρήσης. Στην αρχή κάθε σεζόν είναι σημαντικό ένας επαγγελματίας να πραγματοποιεί μία συντήρηση της εγκατάστασης σας.
-Σε περίπτωση ανάφλεξης στην καπνοδόχο, εάν μπορείτε, κλείστε τις διόδους αέρα και επικοινωνήστε αμέσως με τις αρχές.
-Οποιοδήποτε ανταλλακτικό και αν χρησιμοποιήσετε πρέπει να συνιστάται από εμάς.
-Κατά τα πρώτα ανάμματα φωτιάς είναι λογικό να παραχθεί καπνός. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι καίγονται κάποια συστατικά της αντιθερμαντικής μπογιάς την ίδια στιγμή που κολλάει η μπογιά στην σόμπα. Για αυτό το λόγο συνιστάται να αερίζεται για μεγάλο διάστημα το δωμάτιο μέχρι να εξαφανισθεί ο καπνός.


Πόσα ξύλα χρειάζεστε για να ζεστάνετε το

σπίτι σας

Ας υποθέσουμε πως χρειάζεται να καλύψουμε ένα μέτρια μονωμένο σπίτι 100 περίπου

τετραγωνικών μέτρων. Ο χώρος αυτός χρειάζεται περίπου 10 kw(kilowatt).

Το ξύλο έχει συγκεκριμένη θερμαντική απόδοση. Θερμαντική απόδοση του ξύλου είναι η

θερμογόνος δύναμη ονομάζεται η ποσότητα της ενέργειας που εκλύεται από την καύση ενός κιλού

ξύλου. Μια μέση τιμή είναι 3,5 kw.

Αν μια εστία είχε απόδοση 100% τότε θα χρειαζόμασταν 10:3,5=2,85 ξύλα την ώρα για να έχουμε

στο χώρο μας 10 kw. Το ποσοστό αυτό είναι αδύνατο να επιτευχθεί. Σε όλες τις εστίες υπάρχει

απώλεια θερμαντικής απόδοσης η οποία οφείλεται στην έξοδο των καυσαερίων από την καμινάδα,

την υγρασία των ξύλων και στα υπολείμματα της καύσης (στάχτη).

Η μέση απόδοση μιας ενεργειακής σόμπας η τζακιού είναι 70%.Αυτό σημαίνει ότι η πραγματική

απόδοση της εστίας με ένα ξύλο 3,5 Kw είναι 3,5x 70%%= 2,45Κw Με αυτήν την εστία

χρειαζόμαστε 10/2,45= 4,08 κιλά ξύλου την ώρα για να έχουμε 10 Κw.

Ένα απλό ανοιχτό τζάκι έχει απόδοση 12%

Αυτό σημαίνει ότι η πραγματική απόδοση της εστίας με ένα ξύλο 3,5 Kw είναι 3,5x 12%= 0,42Κw

Με αυτήν την εστία χρειαζόμαστε 10/0,42= 23,80κιλά ξύλου την ώρα για να έχουμε 10 Κw Η

χρήση ενός τζακιού σαν κύρια θέρμανση προϋποθέτει ότι το τζάκι θα καίει για 12 περίπου ώρες τη

μέρα, 30 μέρες το μήνα. Ας υπολογίσουμε πόσο ξύλο χρειάζεται ο χώρος των 100 τετραγωνικών

για να ζεσταίνεται αποκλειστικά με ξύλο για έναν ολόκληρο μήνα.

Με ένα συνηθισμένο ενεργειακό τζάκι η σομπα, χρειαζόμαστε 4,08 x 12=48,96 κιλά τη μέρα και

48,96x 30= 1468,8 κιλά ξύλα το μήνα με κόστος περίπου 235το μήνα.

Με απλό τζάκι, χρειαζόμαστε τα πενταπλάσια ξύλα για το ίδιο αποτέλεσμα.

Σημειωτέον πως υπολογίσαμε το κόστος για απλές ενεργειακές σόμπες χρησιμοποιώντας

πραγματικές αποδόσεις και κόστη. Ως τιμή ξύλου υπολογίσαμε 160 ευρώ τον τόνο.

Σε σόμπες με μποϊλερ για σύνδεση σε καλοριφέρ το κόστος μειώνεται ακόμα περισσότερο καθώς

οι αποδόσεις πολλαπλασιάζονται μέσω της κυκλοφορίας του ζεστού νερού. Έτσι επιτυγχάνουμε

περισσότερη θέρμανση σε λιγότερο χρόνο καύσης εξοικονομώντας καύσιμα. Για παράδειγμα μια

ενεργειακή σόμπα απόδοσης 5 kw μπορεί να αποδώσει άλλα 23 kw μέσω του μποϊλερ της,

τετραπλασιάζοντας την απόδοση της,ενώ αντίστοιχα μειώνει και την απαιτούμενη κατανάλωση της.Ενεργειακό τζάκι (κλειστού τύπου)

Τα ενεργειακά αερόθερμα τζάκια είναι εστίες καύσης ξύλου κλειστού τύπου με πυρίμαχο τζάμι. Χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

 1. Μονού τοιχώματος. Εστίες φτιαγμένες εξολοκλήρου από μαντέμι.

  Ο αέρας που περνάει περιμετρικά από την εστία, ζεσταίνεται, ανεβαίνει ψηλά , με φυσική ροή, και βγαίνει στο δωμάτιο μέσω περσίδων.  Περιορισμένης θερμικής απόδοσης. Ιδανικά για την θέρμανση ενιαίου χώρου  μέχρι 60-70 m².

  1. Κύρια είσοδος και ρυθμιστής εισαγωγής αέρα  καύσης (για τον έλεγχο της κατανάλωσης ξύλων)
  2. Air wash (εισαγωγή αέρα για την μείωση λερώματος του τζαμιού)
  3. Εξαγωγή καπναερίων
  4. Είσοδος φρέσκου αέρα για θέρμανση
  5. Φρέσκος αέρας για θέρμανση μεταξύ συσκευής και περιβλήματος.
  6. Κίνηση του αέρα καθώς θερμαίνεται
  7. Έξοδος θερμού αέρα από περσίδες στον χώρο 2. Τριπλού  τοιχώματος. Τα δύο εξωτερικά τοιχώματα είναι φτιαγμένα από χάλυβα, ενώ το εσωτερικό μπορεί να  είναι από χάλυβα, μαντέμι, κεραμικό ή πυρότουβλο.

  Ο αέρας περνά ανάμεσα στα δύο εξωτερικά τοιχώματα της εστίας, ζεσταίνεται, με φυσική ροή ανεβαίνει προς τα πάνω, περνά μέσα από ειδικά διαμορφωμένους εναλλάκτες και κατευθύνεται μέσω αεραγωγών σε περσίδες  , από όπου διοχετεύονται στον χώρο.

  Είναι υψηλής θερμαντικής ισχύς και αποδόσεις (μέχρι 85%) και μπορούν να πάρουν ανεμιστήρα και να διανέμουν τον αέρα σε ολόκληρο το σπίτι. Ιδανικά για θέρμανση σπιτιών μέχρι 160-170 m².

  Ανάλογα την κατασκευή, διαθέτουν ρυθμιστές καύσης και τάμπερ, για τον έλεγχο της κατανάλωσης και της συντήρησης των ξύλων.

  Δεν δημιουργούν απώλειες θέρμανσης, είναι ασφαλή και οι ρύποι τους (ειδικά στα μοντέλα με δευτερογενή καύση) είναι περιορισμένοι.Παραδοσιακό τζάκι (ανοιχτού τύπου)

 1. Είναι κατασκευασμένα από πυρότουβλο  ή μαντέμι
 2. Ζεσταίνουν τοπικά όπου φτάνει η ακτινοβολία .
 3. Είτε δουλεύουν είτε όχι, η καμινάδα λειτουργεί σαν ένας αγωγός που ρουφάει  μέσα από το σπίτι τεράστιες ποσότητες αέρα από 200- 400 m3 ανά ώρα. Σύμφωνα δε με την αρχή των συγκοινωνούντων δοχείων, αντίστοιχες ποσότητες κρύου αέρα, θα μπουν στο σπίτι με ότι αντίστοιχα  αυτό συνεπάγεται. Θυμηθείτε τη  λαϊκή ρήση «μπροστά πύρα και πίσω κλαδευτήρα.»  Όταν λειτουργεί το τζάκι, έχουμε μεγαλύτερες απώλειες θερμότητας απ’ ότι όταν δεν λειτουργεί. Να σημειώσετε, ότι όταν είναι σβηστό, ακόμα  και με κλειστό το τάμπερ, έχουμε απώλειες λόγω του ότι το διάκενο που υπάρχει αθροιζόμενο είναι 15cm2.
 4. Η φωτιά δεν ελέγχεται παρά μόνον από το πόσα ξύλα του βάζουμε.
 5. Χαρακτηρίζονται από τη χαμηλή απόδοση ενέργειας 10-15%.
 6. Ρυπαίνουν πολύ το περιβάλλον, Υπάρχουν μετρήσεις που αποδεικνύουν ότι ένα παραδοσιακό τζάκι που καίει καυσόξυλα ρυπαίνει το περιβάλλον όσο ένας καυστήρας μιας μέσης πολυκατοικίας. Αποφασίζοντας κάποιος να τοποθετήσει ένα παραδοσιακό τζάκι, ουσιαστικά ακυρώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την θερμομόνωση  του κτηρίου, μια και  ανοίγει ουσιαστικά μια τρύπα στην οροφή.
 7. Δεν παρέχουν καμία ασφάλεια

Διαφορές παραδοσιακού –ενεργειακού τζακιού

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΖΑΚΙΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΤΖΑΚΙΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΝ ΤΟΠΙΚΑ ΟΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΘΕΡΜΑΙΝΟΥΝ ΑΕΡΑ ΓΥΡΩ ΑΠΌ ΤΑ ΤΟΙΧΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΝΕΜΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ
Η ΚΑΜΙΝΑΔΑ ΡΟΥΦΑΕΙ ΑΠΌ ΤΟ ΣΠΙΤΙ 200-400 m³/h ΑΕΡΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΩΝΕΙ Η ΠΟΡΤΑ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΑΠΌ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΜΙΝΑΔΑΣ
Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΩΝ ΞΥΛΩΝ ΕΊΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΜΗ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΞΥΛΟΥ
ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ 10-15 % ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΓΟΝΟΥ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ 70-85 % ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΓΟΝΟΥ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ
ΡΥΠΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΡΥΠΩΝ ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΎ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕ
ΕΊΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΦΩΤΙΑΣ ΣΑΣ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Προσοχή! Θεωρείται ενεργειακό ένα κλειστό τζάκι όταν πληρεί προδιαγραφές που πιστοποιούνται γραπτά από τους κατασκευαστές και συνοδεύεται από διεθνείς πιστοποιήσεις . Πρέπει να αναφέρεται απόδοση σε kw, κατανάλωση ξύλου, βαθμό απόδοσης, βάρος, σε ορισμένα αναφέρεται ακόμα και η εκπομπή των ρύπων. Μη πιστοποιημένες εστίες μπορεί να δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από ότι οι ανοιχτού τύπου.