Κατηγορίες

Κατασκευαστές

Ενημερωτικό δελτίο

ΤΙΜΕΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΣΟΜΠΕΣ PELLET ARE

ΤΙΜΕΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΣΟΜΠΕΣ PELLET AREΤΙΜΕΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΣΟΜΠΕΣ PELLET ARE
Μετακινήστε το ποντίκι σας πάνω από την εικόνα ή κάντε κλικ για μεγέθυνση
  • ΤΙΜΕΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΣΟΜΠΕΣ PELLET ARE
  • ΤΙΜΕΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΣΟΜΠΕΣ PELLET ARE

Η σομπα pellet ειναι κατασκευασμενη απο αριστης ποιοτητος υλικά.

Λεπτομέρειες

Έκπτωση .
1 395,00 € .

1000100116

14 Άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία:

Η σομπα pellet ειναι κατασκευασμενη απο αριστης ποιοτητος υλικά.1kw=860kcal (θερμιδες)


Μεση απαιτούμενη ισχύς  μίας
κατοικίας 100μ², για 
Χειμώνα

Α) Για τα κλιματικά δεδομένα
της Αττικής:
Με  ενεργειακη θερμομόνωση
6,6 kW
Χωρίς θερμομόνωση  16,9 kW

Β) Για τα κλιματικά δεδομένα
της Θεσσαλονίκης:
Με  ενεργειακη θερμομόνωση  
7,8 kW
Χωρίς θερμομόνωση  22,8 kW


 

Οδηγίες συντήρηση εγκατάσταση ξυλόσομπας

Πέρα από μία σωστή συντήρηση οι ξυλόσομπές μας απαιτούν μία εγκατάσταση σύμφωνη με την ισχύουσα νομοθεσία. Είναι πολύ σημαντικό για τον καταναλωτή να ξέρει πώς να χρησιμοποιεί σωστά την ξυλόσομπά του σύμφωνα με τις υποδείξεις που προσφέρουμε. Γι' αυτόν τον λόγο πριν να εγκαταστήσετε το προϊόν μας θα πρέπει να διαβάσετε ενδελεχώς αυτό το εγχειρίδιο και να ακολουθήσετε τις οδηγίες χρήσης μας και συντήρησης
Λειτουργία
Για τον υπολογισμό του απαιτούμενου καύσιμου πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι για την θέρμανση ενός κυβικού μέτρου, χρειάζονται 25 με 180 Watts ανάλογα με την θέση, την μόνωση, την εξωτερική θερμοκρασία και τον άνεμο. Για τη διαδικασία ανάμματος της σόμπας συνιστάται να χρησιμοποιούνται χαρτιά, ταμπλέτες για άναμμα και μικρά ξύλα. Σε αυτή τη διαδικασία ανάμματος οι δίοδοι αέρα της σόμπας πρέπει να είναι απόλυτα ανοιχτές. Εάν θεωρηθεί αναγκαίο, μπορείτε επίσης για να βοηθηθείτε, στην αρχή, να ανοίξετε το συρτάρι με τις στάχτες. - Αφού η φωτιά έχει αποκτήσει δύναμη, κλείστε τελείως το συρτάρι για τις στάχτες (εάν το ανοίξατε προηγουμένως) και ρυθμίστε την ένταση της φωτιάς κλείνοντας σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό τις εισόδους αέρα.
-Για να πετύχετε μία αργή καύση πρέπει να ρυθμίσετε την ένταση της φωτιάς με τις εισόδους αέρα. Αυτές πρέπει να είναι πάντα ανοιχτές έτσι ώστε να επιτρέπεται η παροχή αέρα καύσης. Το κάτω συρτάρι χρησιμεύει στην απομάκρυνση των σταχτών. Αδειάστε το συχνά χωρίς να περιμένετε να γεμίσει υπερβολικά για να αποφύγετε να χαλάσει η σχάρα, προσέξτε με την στάχτη που μπορεί να καίει ακόμα και 24 ώρες μετά. Μην ανοίξετε την πόρτα της συσκευής με απότομο τρόπο με σκοπό να αποφύγετε την έξοδο του καπνού. Μην ανοίξετε ποτέ την πόρτα της σόμπας χωρίς να ανοίξετε προηγουμένως την δίοδο αέρα. Ανοίξτε την πόρτα μόνο για να ανανεώσετε με τα κατάλληλα καύσιμα.  Το τζάμι, τα εξαρτήματα από μπρούντζο και η συσκευή γενικά μπορούν να αναπτύξουν πολύ υψηλές θερμοκρασίες με κίνδυνο να προκαλέσουν εγκαύματα. Φυλάξτε μακριά τα παιδιά για να αποφύγετε εγκαύματα κατά τη χρήση.
Απορρόφηση
Η απορρόφηση είναι αποτέλεσμα της διαφοράς μεταξύ της ατμοσφαιρικής πίεσης και της πίεσης στην βάση της εστίας. Μεγαλύτερη απορρόφηση επιτρέπει την χρήση περισσότερου καυσίμου και ανοικτής εστίας. Χαμηλή απορρόφηση έχει αποτέλεσμα την επιστροφή καπνού στην εστία και μπορεί να αντιμετωπισθεί με γρήγορο φλόγισμα και καύση ξηρών μικρών ξύλων (δαδί) και χαρτιών. Μετά το άναμμα και την θέρμανση της καμινάδας η απορρόφηση θα αυξηθεί.
Κύριες αιτίες χαμηλής απορρόφησης:
-Επίστρωση καπνιάς μέσα στην καπνοδόχο με αποτέλεσμα μείωσης της διαμέτρου της
-Ραγισμένη καπνοδόχος , χαλαρές ενώσεις στις σωλήνες
-Χρήση μιας καπνοδόχου για πολλές εστίες στο ίδιο επίπεδο
-Επιστροφή καπνού μπορεί επίσης να παρατηρηθεί όταν ο καιρός γίνει ξαφνικά πιο ζεστός. Τα ζεστά αέρια δεν μπορούν τότε να διοχετευθούν στην ατμόσφαιρα με την ίδια ευκολία.
-Όταν η οροφή δεν είναι αεροστεγής η όταν ανοίξουμε παράθυρο στον επάνω όροφο υπάρχει περίπτωση δημιουργίας αντίστροφης ροής αέρα
-Όταν η κατάληξη της καπνοδόχου δεν είναι κατάλληλα τοποθετημένη η όταν λόγω άνεμου δημιουργούνται συνθήκες υπερπίεσης στην καπνοδόχο.
Τεχνικά χαρακτηριστικά
Τα τζάμια εστίας είναι Γερμανικά κεραμικά ROCER ενώ τα τζάμια φούρνου και τα μπρούτζινα εξαρτήματα είναι Ελληνικά. Όλα τα μοντέλα μας υπόκεινται σε ενδελεχή ποιοτικό έλεγχο πριν διοχετευθούν στην αγορά.
Η επίτευξη της επιθυμητής απόδοσης εξαρτάται πάντα από τα καύσιμα την απόδοση και υγρασία τους, το κατάλληλο φλόγισμα και τροφοδότηση ξύλου, την ρύθμιση της ροής αέρα και της απορρόφησης. Όλα τα μοντέλα είναι κατασκευασμένα από αρίστης ποιότητας μαντέμι 4-8 χιλιοστών.
Είναι πιστοποιημένες και εισάγονται έτοιμες προς χρήση.
Εγκατάσταση
-Κατά την εγκατάσταση του προϊόντος πρέπει να πληρούνται όλοι οι τοπικοί κανονισμοί, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αναφέρονται σε εθνικούς και ευρωπαϊκούς κανόνες.
-Η εγκατάσταση πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κατακόρυφη, αποφεύγοντας την χρήση γωνιών και παρακάμψεων. Σε περίπτωση που η εγκατάσταση συνδεθεί με έναν αγωγό καπνοδόχου οικοδομής, συνιστάται οι σωλήνες να φτάνουν έως την εξωτερική έξοδο. Σε περίπτωση που η εγκατάσταση πραγματοποιηθεί μόνο με σωλήνες θα πρέπει να έχει 3 ευθύγραμμα μέτρα τουλάχιστον.
-Προσοχή: η εγκατάσταση αυτής της ξυλόσομπας θα πρέπει να πραγματοποιηθεί από ειδικευμένο προσωπικό. Μην φράζετε τα ανοίγματα εξαερισμού.
-Προσοχή: αυτή η σόμπα πρέπει να εγκατασταθεί σε ένα χώρο με καλό εξαερισμό. Συνιστούμε να υπάρχει τουλάχιστον ένα παράθυρο που να μπορεί να ανοιχτεί, στο δωμάτιο στο οποίο θα εγκατασταθεί η σόμπα.
-Μην τοποθετήσετε την σόμπα κοντά σε εύφλεκτους τοίχους. Η σόμπα πρέπει να εγκατασταθεί σε έδαφος μη εύφλεκτο, διαφορετικά θα πρέπει να τοποθετηθεί μία πλάκα κάτω από την σόμπα, η οποία θα πρέπει να καλύπτει την επιφάνεια της σόμπας και να προεξέχει 15 εκ. στα πλάγια και 30 εκ. στο μπροστινό μέρος.
-Ενώ η σόμπα λειτουργεί απομακρύνετε από αυτήν οποιοδήποτε υλικό που μπορεί να αλλοιωθεί λόγω ζέστης: έπιπλα, κουρτίνες, χαρτί, ρούχα, κλπ. .
-Είναι αναγκαίο να έχετε προβλέψει την προσβασιμότητα για τον καθαρισμό της συσκευής, του μπουριού και της καπνοδόχου. Εάν σκέφτεστε να εγκαταστήσετε την
σόμπα σας κοντά σε έναν μη εύφλεκτο τοίχο, σας συνιστούμε να αφήσετε μία ελάχιστη απόσταση για να διευκολύνετε τις λειτουργίες καθαριότητας.
-Η συσκευή πρέπει να εγκαθίσταται σε πατώματα που να έχουν την κατάλληλη φέρουσα ικανότητα. Εάν η υφιστάμενη κατασκευή δεν πληροί την προαναφερθείσα προϋπόθεση, θα πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα (για παράδειγμα μία πλάκα κατανομής βάρους) για να επιτευχθεί αυτό. Συντήρηση
-Συνιστάται να καθαρίζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα το τζάμι για να αποφύγετε να μαυρίσει από τα υπολείμματα της καπνιάς. Στο εμπόριο υπάρχουν ειδικά καθαριστικά για αυτό. Μη χρησιμοποιείτε ποτέ νερό. Μην προσπαθήσετε να καθαρίσετε ποτέ τη σόμπα ενώ λειτουργεί.
- Επίσης είναι σημαντικό να καθαρίζετε συχνά τους συνδέσμους καπνών της συσκευής και να βεβαιώνετε την απουσία φραγής πριν να ξανανάψετε τη συσκευή μετά από μία εκτεταμένη περίοδο μη χρήσης. Στην αρχή κάθε σεζόν είναι σημαντικό ένας επαγγελματίας να πραγματοποιεί μία συντήρηση της εγκατάστασης σας.
-Σε περίπτωση ανάφλεξης στην καπνοδόχο, εάν μπορείτε, κλείστε τις διόδους αέρα και επικοινωνήστε αμέσως με τις αρχές.
-Οποιοδήποτε ανταλλακτικό και αν χρησιμοποιήσετε πρέπει να συνιστάται από εμάς.
-Κατά τα πρώτα ανάμματα φωτιάς είναι λογικό να παραχθεί καπνός. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι καίγονται κάποια συστατικά της αντιθερμαντικής μπογιάς την ίδια στιγμή που κολλάει η μπογιά στην σόμπα. Για αυτό το λόγο συνιστάται να αερίζεται για μεγάλο διάστημα το δωμάτιο μέχρι να εξαφανισθεί ο καπνός.


Πόσα ξύλα χρειάζεστε για να ζεστάνετε το

σπίτι σας

Ας υποθέσουμε πως χρειάζεται να καλύψουμε ένα μέτρια μονωμένο σπίτι 100 περίπου

τετραγωνικών μέτρων. Ο χώρος αυτός χρειάζεται περίπου 10 kw(kilowatt).

Το ξύλο έχει συγκεκριμένη θερμαντική απόδοση. Θερμαντική απόδοση του ξύλου είναι η

θερμογόνος δύναμη ονομάζεται η ποσότητα της ενέργειας που εκλύεται από την καύση ενός κιλού

ξύλου. Μια μέση τιμή είναι 3,5 kw.

Αν μια εστία είχε απόδοση 100% τότε θα χρειαζόμασταν 10:3,5=2,85 ξύλα την ώρα για να έχουμε

στο χώρο μας 10 kw. Το ποσοστό αυτό είναι αδύνατο να επιτευχθεί. Σε όλες τις εστίες υπάρχει

απώλεια θερμαντικής απόδοσης η οποία οφείλεται στην έξοδο των καυσαερίων από την καμινάδα,

την υγρασία των ξύλων και στα υπολείμματα της καύσης (στάχτη).

Η μέση απόδοση μιας ενεργειακής σόμπας η τζακιού είναι 70%.Αυτό σημαίνει ότι η πραγματική

απόδοση της εστίας με ένα ξύλο 3,5 Kw είναι 3,5x 70%%= 2,45Κw Με αυτήν την εστία

χρειαζόμαστε 10/2,45= 4,08 κιλά ξύλου την ώρα για να έχουμε 10 Κw.

Ένα απλό ανοιχτό τζάκι έχει απόδοση 12%

Αυτό σημαίνει ότι η πραγματική απόδοση της εστίας με ένα ξύλο 3,5 Kw είναι 3,5x 12%= 0,42Κw

Με αυτήν την εστία χρειαζόμαστε 10/0,42= 23,80κιλά ξύλου την ώρα για να έχουμε 10 Κw Η

χρήση ενός τζακιού σαν κύρια θέρμανση προϋποθέτει ότι το τζάκι θα καίει για 12 περίπου ώρες τη

μέρα, 30 μέρες το μήνα. Ας υπολογίσουμε πόσο ξύλο χρειάζεται ο χώρος των 100 τετραγωνικών

για να ζεσταίνεται αποκλειστικά με ξύλο για έναν ολόκληρο μήνα.

Με ένα συνηθισμένο ενεργειακό τζάκι η σομπα, χρειαζόμαστε 4,08 x 12=48,96 κιλά τη μέρα και

48,96x 30= 1468,8 κιλά ξύλα το μήνα με κόστος περίπου 235το μήνα.

Με απλό τζάκι, χρειαζόμαστε τα πενταπλάσια ξύλα για το ίδιο αποτέλεσμα.

Σημειωτέον πως υπολογίσαμε το κόστος για απλές ενεργειακές σόμπες χρησιμοποιώντας

πραγματικές αποδόσεις και κόστη. Ως τιμή ξύλου υπολογίσαμε 160 ευρώ τον τόνο.

Σε σόμπες με μποϊλερ για σύνδεση σε καλοριφέρ το κόστος μειώνεται ακόμα περισσότερο καθώς

οι αποδόσεις πολλαπλασιάζονται μέσω της κυκλοφορίας του ζεστού νερού. Έτσι επιτυγχάνουμε

περισσότερη θέρμανση σε λιγότερο χρόνο καύσης εξοικονομώντας καύσιμα. Για παράδειγμα μια

ενεργειακή σόμπα απόδοσης 5 kw μπορεί να αποδώσει άλλα 23 kw μέσω του μποϊλερ της,

τετραπλασιάζοντας την απόδοση της,ενώ αντίστοιχα μειώνει και την απαιτούμενη κατανάλωση της.Τι είναι το pellet;

Το pellet (συσσωματώματα) είναι ένα καύσιμο αποτελούμενο από ξύλο, συμπιεσμένο σε μικρούς κυλίνδρους, διαμέτρου 6mm-8mm και μήκους 10mm-50mm, απαλλαγμένο από κάθε υγρασία, χωρίς καμιά προστιθέμενη συγκολλητική ουσία.
Το pellet είναι ένα νέο καύσιμο που απαντά στην ζήτηση για φθηνή και καθαρή ενέργεια. Η λύση θέρμανσης με pellets δίνει την δυνατότητα να έχουμε οικονομία στην θέρμανση του σπιτιού μας ή του εργασιακού μας χώρου της τάξεως του 40% - 50% σε σχέση με το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο.
Τα pellets ανήκουν στην κατηγορία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπως ακριβώς η ηλιακή (φωτοβολταϊκά) και η αιολική ενέργεια (ανεμογεννήτριες).

Αυτό γιατί:

•    Για την παραγωγή των pellets χρησιμοποιούνται κατάλοιπα υλοτομίας, κατεργασίας ξύλου ή αγροτικών προϊόντων χωρίς την παραμικρή προσθήκη χημικών ουσιών.
•    Η καύση τους έχει μηδενικό ισοζύγιο διοξειδίου του άνθρακα (CO2).
•    Δεν συνεισφέρει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου μιας και οι ποσότητες του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που απελευθερώνονται κατά την καύση της βιομάζας δεσμεύονται πάλι από τα φυτά για τη δημιουργία νέας βιομάζας.
•    Η μηδαμινή ύπαρξη του θείου συμβάλλει σημαντικά στον περιορισμό των εκπομπών του διοξειδίου του θείου (SO2) που είναι υπεύθυνο για την όξινη βροχή.

Τα pellets είναι ανταγωνιστικά έναντι του πετρελαίου, του φυσικού αέριου και του ηλεκτρισμού όχι μόνο ως προς το κόστος αλλά και σε σχέση με την ευκολία χρήσης και την αξιοπιστία της τεχνολογίας. Ένας μεγάλος αριθμός διαφόρων ειδών και μοντέλων από θερμάστρες, καυστήρες και επιμέρους θερμικών εφαρμογών των pellets έχει αναπτυχθεί στην Ευρώπη, κυρίως από το 1999 και μετέπειτα. Με την αλματώδη αύξηση των τιμών του πετρελαίου και των ορυκτών καυσίμων διεθνώς, το 2005, η ζήτηση των καταναλωτών για χρήση pellet έχει αυξηθεί σημαντικά και μία αξιόλογη βιομηχανία παραγωγής και διάθεσης αναπτύσσεται δυναμικά γύρω απ' αυτά.
Η εποχή χρήσης πετρελαίου στις σύγχρονες κατοικίες έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Οι σύγχρονες τεχνολογίες αξιοποίησης της βιομάζας έχουν εξελιχθεί τόσο, που πλέον αποτελούν μια αξιόπιστη και ανταγωνιστική επιλογή, σε επίπεδο κατοικίας.

Τι σημαίνουν για την οικονομία μας;

Σε εθνικό επίπεδο η παραγωγή καύσιμης ύλης από εγχώριες πρώτες ύλες σημαίνει ανάλογη μείωση των εισαγωγών καυσίμων.
Σε ιδιωτικό επίπεδο, η χρήση των pellets σε αντικατάσταση των συμβατικών καυσίμων (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ρεύμα) σημαίνει οικονομία που μπορεί να φτάσει και στο 50% των συνολικών εξόδων θέρμανσης. Ακόμα και στην περίπτωση που απαιτείται αντικατάσταση του χρησιμοποιούμενου λέβητα και καυστήρα, η εξοικονόμηση είναι τέτοια, ώστε η απόσβεση της επένδυσης πραγματοποιείται σε λιγότερο από τρεις περιόδους χρήσης.

Πως χρησιμοποιούνται για τη θέρμανση;

Λόγω του κυλινδρικού σχήματος, της στιλπνής επιφάνειας και του μικρού τους μεγέθους, τα pellets συμπεριφέρονται όπως ένα υγρό, διευκολύνοντας τη μεταφορά τους και την αυτόματη τροφοδοσία τους. Η υψηλή ενεργειακή πυκνότητα και η ευκολία στη χρήση καθιστούν αυτό το φυτικό και περιβαλλοντικά ασφαλές καύσιμο ιδανικό για κάθε εγκατάσταση θέρμανσης.

Γιατί pellet;

•    Είναι καύσιμο ανακυκλώσιμο, δηλαδή παράγεται κάθε χρόνο από αγροτικά κατάλοιπα, καλλιέργειες, ή δέντρα.
•    Είναι καθαρό και εύκολο στην χρήση και στην αποθήκευση καθώς συσκευάζεται σε τσουβαλάκια των 15 κιλών.
•    Είναι καύσιμο που καίγεται με αυτόματο τρόπο, χωρίς να χρειάζεται χειροκίνητη τροφοδοσία όπως το ξύλο.
•    Είναι καθαρό ξύλο, χωρίς χημικά πρόσθετα, χωρίς υγρασία και τέφρα, και δεν αφήνει στάχτη (περίπου 5 φορές λιγότερη από το ξύλο).
•    Δεν παράγει ρύπους, και εκπέμπει χαμηλά επίπεδα CO2.
•    Έχει υψηλή αναλογία θερμογόνου δύναμης-τιμής (4,9 kWh/kg).
•    Μπορείτε να το αγοράσετε την άνοιξη, που η τιμή του είναι χαμηλή, και να το αποθηκεύσετε μέχρι το χειμώνα.
•    Διότι πρέπει να απεξαρτηθούμε από τη θέρμανση με πετρέλαιο!
•    Κάθε 2,2 τόνοι pellet εξοικονομούν 1 τόνο πετρέλαιο, που σημαίνει αποτρέπουν την απελευθέρωση 2 τόνων περίπου CO2 στην ατμόσφαιρα!
•    Εφόσον η βιομάζα είναι εγχώρια πηγή ενέργειας, η αξιοποίησή της σε ενέργεια συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της εξάρτησης από εισαγόμενα καύσιμα και βελτίωση του εμπορικού ισοζυγίου, στην εξασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού και στην εξοικονόμηση του συναλλάγματος.
•    Καμία σημαντική αύξηση δεν αναμένεται στην τιμή των καυσίμων αυτών, δεδομένου ότι και ο εσωτερικός ανεφοδιασμός και οι δυνατότητες για εισαγωγές βιολογικών καυσίμων είναι μεγάλη, σε αντίθεση με την αξία του πετρελαίου και της ηλεκτρικής ενέργειας η οποία έχει αυξηθεί σημαντικά.
•    Η θαλπωρή και η αίσθηση της φωτιάς είναι ίδια με αυτή του ξύλου.
Μπορούν να καλύψουν οικολογικά και πλήρως τις ανάγκες σε θέρμανση ενός μέσου σπιτιού χωρίς την χρήση άλλης θερμαντικής πηγής.
•    Δεν απαιτείται συνεχής τροφοδότηση διότι έχουν δεξαμενή για την καύσιμη ύλη. Χρειάζεται γέμισμα μια με δυο φορές την εβδομάδα (αναλόγως την χρήση και την ένταση λειτουργίας).
•    Οι σόμπες που λειτουργούν με pellet είναι η ιδανικότερη λύση για διαμερίσματα και επαγγελματικούς χώρους που δεν έχουν δυνατότητα για εξαγωγή καμινάδας.